Buurtboeken weer bij elkaar na 3 jaar rondgang door dorp

Warns telt zo’n 800 inwoners, verdeeld over zo’n 365 huizen, in 8 verschillende buurten. Elke buurt heeft een eigen boekdeel als onderdeel van het DOORGEEFBOEK WARNS dat eind september 2013 van start ging. Op elke dubbele pagina van een boek een foto van een huis. Aan de bewoners van dat huis de vraag om daar iets over te vertellen, een stukje geschiedenis, een anekdote, of hoe het is om er te wonen. Niets moest, veel was mogelijk. Als een bladzijde was ingevuld werd het boek doorgegeven aan de buren.

Zo startte eind september het project DOORGEEFBOEK WARNS, als het laatste project i.h.k.v. 10 jaar dorpscultuurhuis de Spylder.

buurtboekenblog OLYMPUS DIGITAL CAMERASkarlblog buurtvertegenwoordigers.blog naamplaatsennaamplaatsen2

Na bijna 3 jaar onderweg geweest te zijn door de buurten van Warns is de rondgang van het Doorgeefboek gestopt. Van huis naar huis, of juist kriskras door de buurt, gedreven, of tergend langzaam, moeizaam of superleuk, weggeraakt – en gelukkig ook weer teruggevonden: de rondgang van de boeken en de invulling van de bladzijden door de inwoners is een fantastisch avontuur geworden! Mede dankzij de enorme inzet van alle contactpersonen die de rondgang van de boeken door hun buurt onder hun hoede hebben gehouden.

Zaterdag 9 juli is ter afsluiting een gezamenlijk plakmoment georganiseerd op het parkeerterrein van de Treffe waar ieder die nog geen bijdrage aan het boek heeft geleverd dit alsnog kon doen.

stapelboeken3
Nu ligt er een flinke stapel boekdelen vol inhoud, het is een prachtig tijdsbeeld van ons dorp geworden!
stapelboeken1Binnenkort gaan deze boeken naar de boekbinder en worden ze gebonden tot één dik boek dat een mooie plek krijgt in de Spylder, waar het voor iedereen in te zien zal zijn.

Kijk voor een compleet overzicht van alle ingevulde bladzijden bij pagina Buurtboeken

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s