Doorgeefboek

November 2016

dgbinspylder3

Eind september 2013 ging als laatste project i.h.k.v. 10 jaar Dorpscultuurhuis de Spylder het Doorgeefboek Warns van start; een boek dat volgens de indeling  van de buurten een rondgang maakte door het dorp en waarvoor alle bewoners van Warns gevraagd zijn er een bijdrage aan te leveren.

Warns kent 8 buurten welke verdeeld zijn over verschillende boekdelen van het Doorgeefboek Warns. Elk boekdeel ging in een buurt van huis naar huis. In elk huis werd de bewoners gevraagd een bijdrage te leveren op de dubbele pagina met een foto van hun woning (bijvoorbeeld een stukje geschiedenis van het huis, een anekdote, het wonen erin of het uitzicht uit een raam). Daarna werd het boek doorgegeven aan de buren.

Van huis naar huis, of juist kriskras door de buurt, gedreven, of tergend langzaam, moeizaam of superleuk, weggeraakt – en gelukkig ook weer teruggevonden: de rondgang van de boeken en de invulling van de bladzijden door de inwoners van Warns is een fantastisch avontuur geworden!

Na deze huis-aan-huis rondgang die in totaal 3 jaar geduurd heeft kwamen de boekdelen van het Doorgeefboek Warns op 6 november 2016 weer terug in de Spylder in de vorm van een prachtig ingebonden 3-delig boekwerk boordevol mooie, ontroerende, leuke en persoonlijke bijdragen van de inwoners van het dorp.Het Doorgeefboek Warns heeft sindsdien een mooie vaste plek gekregen in de Spylder waar het voor alle inwoners en geïnteresseerden (met handschoentjes aan!) is in te zien.

dgbinspylder6dgbinspylder5

Als werkgroep willen wij op deze manier alle inwoners van Warns nogmaals bedanken voor hun bijdragen en we hopen dat het Doorgeefboek nog lang gekoesterd mag worden!
Hartelijke groet,
Ari Boersma, Marga Houtman, Lili Scheers

2 gedachten over “Doorgeefboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s